Terug naar Reacties     Home

Rien van Nikkelen Kuijper, Lichting 66-1

 
Hallo.

Mijn Naam is Rien van Nikkelen Kuijper, bijgenaamd "Nikkel" en ben in April 1966 Bij de Staf-Staf gekomen als 328 chauffeur. Helaas, doordat het zo lang geleden is, kan ik mij geen enkele naam meer herinneren, maar ik heb nog wel een paar foto's van de YP 408 die toen een ongeluk heeft gehad. Ik heb er tot het einde van mijn diensttijd gezeten tot september 1967.
Ik heb met de B.O.S wagen gereden en we zijn 2x naar Duitsland geweest in Paderborn-Sennelager. Ik vind het leuk om contact te hebben met mijn oude maten en ik hoop dat deze ook zullen reageren. Ik doe hier 2 foto's bij van de YP 408 met schade. Misschien dat er nog eens een soort van reünie komt van onze lichting

Met vriendelijke groet ML v Nikkelen Kuijper
 

 

 
Ik heb al een berichtje gestuurd met 2 foto's van een YP 408 met schade, maar ik vind het leuk om mijn verhaal te vertellen. Dit verhaal gaat over Duitsland, waar wij voor een lange tijd gelegerd waren: Paderborn-Sennelager.
Ik werd ingedeeld op de commando YP 408 voor observatie. In die tijd waren de kachels van de YP steeds kapot, de zekeringen vlogen eruit, en het was een redelijk koude winter. Niet dat ik erg handig was, maar ik kreeg het voor elkaar dat de kachel bleef branden en dat het lekker warm was in de YP. Gewoon een dikke draad ervoor gebruikt als zekering en dat ging goed. De Kapitein kwam het te weten en wou zijn YP verruilen voor de onze. Maar dat ging mooi niet door, we hebben totaal geen last meer gehad dat de kachel uitviel. Terug op de kazerne moest ik op rapport bij de kapitein komen. Hij wou me voordragen als soldaat eerste klas, maar door mijn houding in die tijd ging dat niet door. Maar als motivatie zei hij dat ik een goede oorlogssoldaat zou zijn en dan zou ik wel gepromoveerd worden.
Ik doe er een paar foto's bij misschien willen jullie deze plaatsen.

Wij lagen in het gebouw dat aan de rechterkant lag, als je binnen kwam de staf/staf. Eerst in de kleine kamer met 8 bedden en daarna in de een van de twee zalen die erachter lagen. Dus niet in een peloton.
Wij reden met de B.O S. wagen of moesten de mortiergroep rijden naar de oefen locatie en ook naar de Harskamp voor schietoefeningen. Dus van alles wat.

mvg

ML v Nikkelen Kuijper
 


In de kleine kamer in mijn oliebollen tijd

 


In Duitsland genomen met een oefen aanval van een vliegtuig op een onverharde weg met veel burgers erbij.

 


Op de parkeerplaats achter de garage een beetje blanco-en en een beetje lol maken.

 


Kerst 1966 met de groep.

 


Onderweg naar Duitsland.

 

Top