Terug naar Reacties     Home

Pieter Timmerman, Lichting 77-5

 

Ik ben Pieter Timmerman van lichting 77-5, registratie nummer 55.03.27.505

 

We zaten als hospikken bij de SSV-cie, we hadden een kamer op de begane grond achterin gebouw K. Als er een oefening was, moeten een of twee van ons mee als non-ex.
In september 1977 ben ik in Amersfoort opgekomen op het OCMGD op de Juliana van Stolberg. In januari 1978 kwam ik op de Kornput als hospik. En na een aantal maanden, ik weet niet meer precies wanneer, kwam ik op het KZR te werken. Ook als hospik, we waren daar met zn drieen als hulp van de artsen en de tandartsen. We hoorden nog wel bij het peloton hospikken op de SVV, maar omdat we drie keer per week avond- en nachtdiensten draaiden, hoefden wij niet mee met de compagnien die op oefening gingen. Ik kreeg toen ook een "eigen" slaapkamer in het gebouwtje.

Ik had het daar prima naar de zin. In oktober of november 1978 zou ik normaal zijn afgezwaaid, maar omdat ik geen baan in het vooruitzicht had (in het onderwijs was toen amper werk te vinden), heb ik van de mogelijkheid gebruik gemaakt om KVV-er (kort verband vrijwilliger) te worden. Ik kon in dienst blijven en afzwaaien op elk moment dat ik maar wilde. Zo ben ik nog tot maart 1979 in dienst gebleven.
In Emmeloord kreeg ik toen een baan in het onderwijs.

Onderstaand nog een paar foto's

 

HG,

Pieter Timmerman

 

De huiskat "Bravo" bij de poortwacht.

 

ochtend. Vlag hijsen bij de poort
 
De dokterskamer bij het KZR
 
De administratie op het KZR
 
Oefening in Vogelsang (DE) maart 1978
 
Oefening Vogelsang (DE) maart 1978
 
"Oefening" hospikken
 
Oefening ergens in Duitsland

 

Top