Terug naar Reacties     Home

Peter van Wijngaarden, Lichting 76-6

 
Hallo,

Ik ben Peter van Wijngaarden en heb bij het 45e gediend in de jaren 70. Ik ben van lichting 76-6 met nummer 551228584. Ik ben begonnen als dienstplichtig soldaat, naar soldaat 1, naar korporaal. De commandant van mijn compagnie was kapitein B. Dedden en pelotons commandant was luitenant Brons. Onze groepscommandant was Han Onderwater, ook dienstplichtig. Ik was MAG schutter en plaatsvervangend groepscommandant.
Ik heb ook in de vaandelwacht gezeten waar luitenant Brons de commandant van was en een oude Adjudant het vaandel droeg. Heel veel namen ben ik kwijt maar gezichten zeggen me nog wel wat.

Heb met zowat alle wapens geschoten die er waren FAL / UZI / Pistool / P50. Ik zat op de ALPHA cie. Het gebouw waar ik zat, ligt als je het terrein van de Kornput op kwam gelijk links (Gebouw A?).
Een hele leuke tijd gehad in Steenwijk, met ook serieuze zaken zoals de kapingen bij De Punt en de school die tegelijk plaatsvond. Bij de Treinkaping hebben wij zelfs, ik geloof 6 dagen doorgebracht. De juiste data weet ik niet meer.

Er waren ook een heleboel oefeningen die leuk en niet leuk waren, maar ja achteraf gezien toch heel erg leuk gehad. Na mijn officiŽle diensttijd ben ik een jaar langer gebleven en heb als groepscommandant gefungeerd bij een nieuwe lichtingen in afwachting van de toelating tot de KMS (ik geloof dat het zo genoemd werd). Dit ging niet door en ben in december 1978 de dienst uitgegaan. Hierna ben ik gaan solliciteren naar een baan en vond deze al snel bij de SHELL in Pernis Rotterdam.

Ik kwam op deze site terecht doordat mijn zoon mij iets vroeg over mijn diensttijd. Je begint dan te praten en langzaam komen er dan dingen boven water. Ik ben gaan Googlen en vond de site van mijn oude bataljon met allemaal reacties vanuit het verleden en heden, geweldig om te zien. Ik heb besloten om mijn oude foto album boven water te halen en deze naar de site te sturen. Het zijn er nogal wat en je kan ze op de site plaatsen. Ik hoop dat je er mee weg komt, het boek is nogal verouderd en begint al aardig geel te worden.

Groeten van,
Peter van Wijngaarden

 
Peter heeft een grote hoeveelheid foto's gezonden, die apart in een album zijn gezet. Klik op DEZE LINK voor het foto album te bekijken.
 

 

Top