Terug naar Reacties     Home

Nico van Kooten, Lichting 69-5
 
Mijn herinneringen aan mijn diensttijd:
 

Opleidingstijd op PIROC in Veldhoven:
Tijdens de opleiding op PIROC kregen we onder andere voertuigkennis. De luitenant was druk aan het uitleggen hoe een dieselmotor werkt, 4 soldaten (waaronder ikzelf) waren nee aan het schudden tijdens zijn uitleg, in de
middagpauze moesten we met zijn 4 even blijven, wat of we aan het doen waren, gezagsondermijning, nee zeiden we u hebt het mis het werkt anders. (wij waren automonteurs, vliegtuigmonteurs en een van ons zelfs afgestudeerd op de automonteurs opleiding van Apeldoorn.) of we in het vervolg toch maar niet wilden laten zien dat wij het beter wisten.

Parate tijd in Steenwijk:
In willekeurige volgorde:
Neerstorten van een straaljager vlak bij de vreetschuur en daarna de wrakstukken op een dieplader op het kazerneplein.
Met de YP op oefening in Duitsland, via de radio waarschuwing voor vliegtuigen dus dekking zoeken, waar gewoon een van de huizen binnenrijden.
Met de YP op oefening in rijdend uitstijgen, chauffeur en ik keken elkaar aan en sprongen er ook uit, YP in het spoor en op handgas dus hij kwam netjes terug. De wagencommandant was een beetje boos.
De bevrijding van Zwartsluis na gespeeld met alle feestelijkheden.

Foto“s ben ik kwijtgeraakt, misschien dat er ergens op zolder nog een verdwaalde foto ligt, die stuur ik dan wel later op.

Met vriendelijke groet,
Nico

 

Top