Terug naar Reacties     Home

 

Luc Lubberts, Lichting 78-1

     1     2     3     4     5    

 
Ook ik heb bij het 45e gediend. Ik ben van de lichting 78-1 en ben opgekomen in Veldhoven. Het was 2 januari toen ik daar de poort binnenstapte en ik verzocht werd mijn plasje in een potje te doen en mij de nodigde spullen werden overhandigt om als militair (voorlopig) door het leven te gaan. Wat ik me van die tijd nog weet te herinneren is dat het vreselijk koud werd toen wij op Bivak moesten. Temperaturen van 12 graden onder nul met sneeuw. Foto's daarvan zijn bijgesloten. Ik weet alleen nog de namen van één sergeant, Dekker en van één chauffeur Jac Steijn. Jac is samen met mij namelijk naar het 45e gegaan.
 

Pantser herkennings plaatjes

 

Bivak in de sneeuw

 

 

Stoere jongens wel?

 

 

 
Aangekomen bij het 45e waren wij (Jac en ik) de enige die deel uitmaakte van de Alpha Pantserondersteunings cie. De rest ( boordschutters en de mortierbemanning waren er nog niet). In die periode hebben we heel veel in verschillende YP's gereden en echt overal naar toe. Testritten noemde men dat. 
 

Na ongeveer 2 maanden arriveerde de rest van het peloton, de pelotons sergeanten en de Vaandrig. Als ik de foto's terug zie herken ik de mensen wel, maar de namen erbij zoeken is een heel ander verhaal. Ik herinner me nog "De Fons" (echte naam onbekend, chauffeur Ost 11 verkenner) , Driessen ( chauffeur Ost 10 vuurleiding en later Ost 13 mortiertrekker) , de Vries ( toareg, richter ) , Lathumaheru ( richter), Rob de Vries ( mijn boordschutter ) en Jac Steijn ( chauffeur Ost 15 ).

 

Alpha

 

Alpha Mortierpeloton

 

     1     2     3     4     5    

Top