Terug naar Reacties     Home

Jan Bleeker, Lichting 58-3

 
Toevallig op je site terecht gekomen om wat gegevens te zoeken over 45 RI "Oranje Gelderland" voor een te maken website.

Zelf ben ik van lichting 1958-3 en kwam in april 1958 op in de Ernst Casimirkazerne in Roermond bij 45 RI "Oranje Gelderland" als rekruut.

Daarna 2 maanden naar de Koornmarktkazerne te Kampen, voor de opleiding als schrijver, en vervolgens naar de Johan van den Kornputkazerne te Steenwijk.

Was daar eerst schrijver en daarna Bataljons Hoofdfacteur bij de Verzorgingscompagnie, werkelijk een luizenbaan, waarbij ik veel genoten heb van de sterke onderlinge band met mijn kamergenoten.
Heb veel vrijheid gekend, mede doordat een facteur pas 24 uur later mocht vertrekken bij alarmoefeningen, die binnen die tijd vaak waren afgelopen. Verder vaak met de jeep buiten de poort naar het postkantoor in Steenwijk

In september 1959 zwaaide ik een maand vervroegd af om aan de HTS te Utrecht te gaan studeren voor Landmeter.

In de bijlage zit een foto van een stel kamergenoten, met wie ik de Kerstdagen van 1958 doorbracht vanwege het feit dat we paraat moesten zijn.
Zelf sta ik daarop geheel links. De rest zijn o.m. Jan Mijnheer, Malestein, Leen v.d. Panne en Ben van Mechelen.
Niet op de foto staan o.a. mijn kamergenoten van Beers, Eustenbrock en niet te vergeten van Seventer.
Misschien reageert een van hen nog eens.

Al met al een prima tijd gehad, met soms wat vervelende zaken, zoals b.v. "avondarrest" na binnenkomst na 10 uur van een avondje stappen in Steenwijk.

Veel succes met de site.

Jan Bleeker

Lichting 58-3
Verzorgingscompagnie
Sld. 1ste klas
Bataljons Hoofdfacteur
 

 

Top