Terug naar Reacties     Home

Albert Schepers, Lichting 64-1

 
Dag beste kompels,

Dit is een bericht van Albert Schepers dienstplichtig soldaat van lichting 64-1 tot augustus 1965.
Mijn opkomst in dienst was in Vught: Frederik Hendrik Kazerne. Het was winter en het vroor dat het kraakte. Wij gingen overnachten op de Drunese Duinen in een tentje en moesten ons scheren met koud water in de buitenhelm. De baard bevroor onder het scheren .
Eten maakten wij klaar uit een overlevingsblik (klapstuk) en moesten dit opwarmen met een waxinelichtje. Wij werden behoorlijk af geknepen, maar het is allemaal goed gekomen: "Je werd er een kerel van". Op onderstaande foto sta ik rechts.

 

 
Na mijn opleiding werd ik overgeplaatst naar de Johan van de Kornput kazerne in Steenwijk en werd ik ingedeeld bij een Compagnie. Als wapen kreeg ik een raketwerper. Hier heb ik nog een foto van. De foto is genomen in Sögel Duitsland, hier hebben wij overnacht op weg naar de Lüneburger Heide.
 

 
Hieronder sta ik bij een helikopter van het Amerikaans leger, tijdens de NAVO oefening Fallex 64 bij Schneverdingen Duitsland (Niedersachsen).
 

 

Ook de volgende foto is gemaakt bij de NAVO oefening Fallex 64. Op deze foto zit ik in het midden met duim en wijsvinger onder mijn kin.

 

 
Na terugkomst heb ik een rijopleiding gedaan in de legerplaats Ermelo, waar ik gelegerd was in de Generaal Spoor kazerne. De rij opleiding, zowel theorie als de praktijklessen, vond plaats in de Jan van Schaffelaer kazerne. In de buurt rijlessen gehad in Ermelo, Harderwijk, Apeldoorn en Arnhem. In Arnhem heb ik zowel theorie- als praktijk examen gedaan. Bij terugkomst overgeplaatst naar SSV transportgroep.
Mijn wagen was een dikke Daf YA328 de S39 (sectie 4-3). Deze foto is genomen bij een oefening in Sennelager bij Paderborn (Duitsland)
 

 
Links op onderstaande foto sta ikzelf. De anderen zijn Hans Timmer met het kaartje, ? van der Kolk uit de buurt van Eefde, ? van Beek uit Wezep. De ander namen komen niet direct bij mij op. Al met al een leuke groep waar je op aan kon.
 

 
Albert schepers links op de foto en in het midden ? Wieringa uit Steenwijk. Zijn ouders hadden een hotel restaurant in Steenwijk en helemaal rechts staat hospik ? Wemmenhove uit Stuifzand.
 

 

Op onderstaande foto zit ik helemaal rechts bij een oefening Schoonoord. De foto is genomen in Zweeloo Drenthe. Ik was daar met de dikke DAF YA328 namens sectie 4-3.

 

 
En tenslotte nog een foto met ? Wemmenhove uit Stuifzand Drenthe. Die was hospik. Zijn voornaam is mij ontschoten.
 

 
Ik kom uit Klazienaveen, waar ik geboren en getogen ben. Zelf heb een technische opleiding gedaan en mezelf vanuit de overall opgewerkt tot shutdown coördinator bij Gas en Olie industrie.
Ik hoop jullie voldoende te hebben ingelicht over mijn levensloop bij de Bloemkoolhap.

Albert Schepers
Oet Klazienaveen goed goan

 

Top