Terug naar Historie RIOG     Home

 

Diner Officieren Regiment Infanterie
Oranje Gelderland

 

 
Op vrijdag 20 maart 2009 was het jaarlijkse Gala Diner voor Officieren Regiment Infanterie Oranje Gelderland en waren zich de nodige officieren en genodigden aanwezig. Na eerst een aperitief te hebben genomen in de Vaelenn Huill, werd een ieder verzocht om zich naar de Rouwhorst Plaza te begeven.

Nadat een ieder zijn plaats had gevonden, heette de overste Overdiek een ieder hartelijk welkom. Hij begon met het voorstellen van zijn tafelgenoten en stond nog even stil bij de lege stoel aan deze tafel. Deze lege stoel was gereserveerd voor Dennis van Uhm, die op 18 april 2008 om het leven kwam in Uruzgan door een bermbom (zie deze link). In zijn toespraak keek de overste Overdiek terug naar het afgelopen jaar en gaf een vooruit blik over de toekomst van het 45e. Het jonge bataljon is inmiddels compleet terug uit Uruzgan en er vinden momenteel de nodige wisselingen plaats. Mede hierdoor zal er een vervolg moeten worden gegeven aan de opleiding en training van het bataljon. Ook wil hij nu een start maken voor de oprichting van een Regiments Raad, die momenteel bestaat uit de Regiments Commandant (Overste Overdiek) en de Regiments Adjudant (Adjudant Puijk). Dit jaar zal er nog een compagnie naar CuraÁao vertrekken, die later zal worden afgelost door de andere compagnieŽn van het bataljon. En volgende jaar (2010) zal de YPR worden vervangen door de CV9035NL en zullen ook hier weer de nodige opleidingen voor moeten worden gevolgd. Ook zullen nog een aantal pelotons en/of compagnieŽn in Uruzgan moeten in roteren. Kortom weinig rust en weer genoeg uitdagingen.

Na deze toespraak wenste de overste een ieder een smakelijk eten en een plezierige avond. Een korte foto impressie is te vinden via deze link.

 

Top