Terug naar Ermelo     Home

 

Luffness Recce afgebroken
18-04-2013

 
43BVE en andere verkenningspelotons van 45PIB, 42BVE, 104JVE en 12Lumbl hebben de oefening in opdracht van de Leider der oefening helaas moeten afbreken. Naast een aantal kritieke punten, is de belangrijkste oorzaak het ultra slechte weer (waaronder zelfs lawinegevaar).
 

 
Hoewel er vele positieve punten zijn onderkend door commandant, staf, geneeskundig personeel en vooral deelnemers te velde, is de teleurstelling groot. Vooral de vele verkenners die ondanks de extreme omstandigheden "goed gingen", zich konden beschermen tegen de elementen (onder andere door gebruik recce light tenten) en de zeer zware rugzak (tot 60kg) in deze oneindige zware regen, over verbrede ‘bergrivieren’ door smeltende sneeuw en het moeizame terrein telkens weer opnamen voor een volgende tactische sprong naar een verkenning- of bewakingopdracht.

De eenheden blijven in Schotland voor het afwikkelprogramma en verzorgen maandag een VIP-programma op kastelen Earshall Castle en Luffness Castle; waarnaar de oefening is vernoemd.

Bron: Facebook Delta-Cie

 

Top