Terug naar Ermelo     Home

 

Verkenners te voet door Schotse bergen
Oefening ‘LUFFNESS RECCE’ in de Schotse Hooglanden

 
Het verkenningspeloton van 45D is afgelopen zaterdag (13-04-2013) naar Schotland vertrokken voor een oefening samen met onze goede collega's van BVE.

In de Wyvis Mountains ten noorden van de plaats Inverness in Schotland zijn op dit moment diverse verkenningseenheden van de landmacht aan het oefenen. Met zware bepakking ruige, rotsachtige gebieden doortrekken om de vijand te observeren. Verkenningseenheden van de landmacht ervaren dit in de Schotse hooglanden tijdens de oefening Lufness Recce van 08 tot 25 april 2013.

De verkenners zijn nu echt aangewezen op hun skills en drills. Hoewel verkenners normaal gesproken ook werken met voertuigen is dit nu niet het geval. Militairen moeten voorbereid zijn op missies in landen waar bepaalde terreinen enkel lopend toegankelijk zijn.

 

 
Tijdens deze eerste dagen van de oefening zijn de eenheden (43 Brigade Verkennings Eskadron, verkenningspeloton 104 JISTARC Verkennings Eskadron, verkenningspeloton 45 Pantserinfanterie Bataljon RIOG en verkenningspeloton 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel) bezig geweest met gewenning aan de weers- en terreinomstandigheden in de Wyvis Mountains ten noorden van Inverness, Schotland. De training heeft tot doel de eenheden kennis over specifieke aspecten van bergachtig terrein te laten beoefenen en tevens de groepen voor te bereiden op de inzet gedurende de komende opdrachten tijdens deze oefening. Hierbij een impressie van de omstandigheden waaronder de verkenners opereren.
 

 

 

Top