Terug naar Ermelo     Home

 

Delta MRAT pelotons oefenen op de Zuid-Hollandse eilanden
 
klik naar Facebook pagina D-Cie
 

De MRAT pelotons van de Delta compagnie oefenden van 4 tot en met 8 maart 2013 op de Zuid-Hollandse eilanden. Het betrof een oefening in het kader van certificering van diverse gevechtsvormen. Zij hebben zich voornamelijk bekwamen in de nieuwe taken (n.a.v. omvorming D-cie) van de MRAT pelotons.

 

 
Te samen met 8x Fennek pantserwielvoertuigen (Anti Tank), 1x MB terreinvoertuig en een takel auto en onderhoudsvoertuig (="de vijand") zijn ze begonnen vanuit Moerdijk, om de eerste nacht in de omgeving van Willemstad de eerste oefening uit te voeren. 's Ochtends verplaatste het geheel zich richting Numansdorp, om daar te slapen en te eten. De twee nacht werd in de omgeving van Nieuw-Beijerland geoefend en zou men in Zuidland eindigen. De verplaatsing van het ene eiland naar het andere eiland werd rond 05:30 uur gedaan via de veerpont naar Hekelingen.
 


foto: D-Cie

 
In Zuidland werd weer geslapen en gegeten en de oefening van de volgende nacht voorbereid. Die zou gaan in de richting van Oostvoorne. Behalve waarnemen zou die nacht en ochtend ook nog een loop oefening plaats vinden. Drijfpakket, dus in het water, weer aankleden en verder (speedmars) richting Stellendam. Aan het einde hiervan werden de mannen weer terug gebracht richting Oostvoorne, om nog wat te slapen en te eten. Daarna werd de terug reis richting Ermelo weer ingezet.
 


foto: D-Cie

 

Klik op DEZE LINK voor meer foto's.

 

Top