Terug naar Ermelo     Home

 

In Memoriam

 

 

Sergeant-majoor Jan Verheij

Op 19 september is sergeant-majoor Jan Verheij onverwachts overleden. Als case-co÷rdinator was hij geplaatst bij de sectie 1 van de brigadestaf van 43 Gemechaniseerde Brigade. Maar momenteel was Jan tijdelijk tewerkgesteld bij zijn oude eenheid 45 Pantserinfanteriebataljon, waar hij sterke banden mee had. Jan Verheij is 57 jaar oud geworden.

Als case-co÷rdinator was Jan zeer actief bij het begeleiden van militairen die tijdens hun missie gewond zijn geraakt. Voor hen stond hij dag en nacht klaar. Maar ook voor hun familie was hij het aanspreekpunt. Hij hielp ouders en familieleden bij het contact met de gewonde militairen. De gewonde soldaten hielp hij met administratieve problemen. Hierdoor maakte hij het accepteren van de blijvende beperkingen meer dragelijk. Voor zijn bijzondere verdiensten ontving Jan in 2008 de Beversluisprijs van de stichting Marine 5anatorium Fonds (MSF).

Met het wegvallen van Jan Verheij verliezen wij een zeer gewaardeerde collega. Zijn inzet, professionaliteit en betrokkenheid bij zijn werk, maar ook zijn markante persoonlijkheid en grappen, zullen ontzettend worden gemist en nooit worden vergeten. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden en alle collega's die Jan kennen en met hem hebben samengewerkt, in het bijzonder bij 45 Painfbat RIOG. Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit verlies.

 

 

Bron: Bizon Oktober 2011

 

Top