Terug naar Uruzgan     Home

 

Ricardo's Landmacht Log
Groepscommandant in Uruzgan

 
Functie: De 23-jarige korporaal der eerste klasse Ricardo is plaatsvervangend commandant bij de bravo compagnie van 45 Pantserinfanteriebataljon Regiment Infanterie Oranje Gelderland. Dit bataljon is een gevechtseenheid, wat betekent dat deze eenheid indien nodig de directe strijd voert. Het bataljon maakt deel uit van 43 Gemechaniseerde Brigade en deze is gelegerd op de Generaal Spoorkazerne te Ermelo. Op 7 maart 2008 is Ricardo aangekomen op Kamp Holland.
Huidige standplaats: Kamp Holland, Tarin Kowt, Uruzgan, Afghanistan.

Even voorstellen:


 

Eigenlijk komt het door een samenloop van omstandigheden dat ik voor deze baan heb gekozen. Na het afronden van de MAVO, ben ik begonnen aan een opleiding elektrotechniek. Dit bleek niet het vakgebied te zijn dat ik zocht en al na het eerste jaar ben ik gestopt. Vervolgens ben ik een halfjaartje gaan werken via een uitzendbureau en heb zo verschillende baantjes gehad, van postbode tot cateringwerk.

Tijdens dit half jaar zag ik dan toch eindelijk het licht; ik besefte dat ik zoiets als een vaste baan moest krijgen. Mijn blik werd meteen gevestigd op de landmacht. Het leger was altijd al een klein beetje een jongensdroom. Ik ben naar de banenwinkel gestapt en heb gesolliciteerd. Bij de keuringen werd mij aangeraden om eerst het oriėntatiejaar te gaan doen, dit vanwege mijn leeftijd van 17 jaar. Dit heb ik gedaan en het leverde me een goede kijk op op de landmacht als organisatie. Na dit jaar ben ik ingestroomd bij het schoolbataljon luchtmobiel. Op 5 augustus 2002 ben ik daar opgekomen.

Na de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel (AMOL) was ik luchtmobiel infanterist en werd ik geplaatst bij 12 Infanteriebataljon Regiment van Heutsz. Hier heb ik bijna drie jaar in de dubbelfunctie van schutter lichte mitrailleur en Combat Life Saver (CLS) gediend. Een CLS, oftewel gewondenverzorger, zorgt binnen zijn groep voor de overbrugging tussen de medische basisvaardigheden die iedere militair moet kennen en de handelingen die gekwalificeerd medisch personeel mag uitvoeren.

Ik kreeg op een bepaald moment lucht van de oprichting van een nieuw bataljon. Aan het einde van mijn tweede contract heb ik hier bij gesolliciteerd naar de functie van plaatsvervangend groepscommandant. Per 1 januari 2006 ben ik aangesteld bij de club waar ik nu zit. Inmiddels ben ik zelfs tijdelijk aangesteld als groepscommandant en heb ik de leiding over een groep van zeven man, inclusief mijzelf.

Verder over mijzelf; ik woon al twee jaar gelukkig samen in Beverwijk. Een week voor mijn uitzending hebben mijn vriendin en ik ons verloofd.

 
07-07-2008 Te voet door Tarin Kowt
Tijdens een voetpatrouille door Tarin Kowt worden de militairen op de voet gevolgd door zo'n vijftig Afghaanse kinderen.
 
30-06-2008 Door de Margaipas
Ricardo's peleton begeleidt een konvooi door de beruchte Margaipas op weg naar Camp Hadrian.
 
23-06-2008 Quala's doorzoeken in 'de green'
Tijdens een patrouille in 'de green' stuiten Ricardo in zijn mannen op wapens en matriaal om IED's te fabriceren.
 
16-06-2008 Een goede krijger
Ricardo en zijn mannen moeten de poort uit om het PRT te beveiligen. Ze doen onder andere een moskee aan en Ricardo maakt een praatje met de lokale jeugd.

 

02-06-2008 Een Buffel en een bermbom
Het peloton van Ricardo moet tijdens hun Quick Reaction Force-beurt twee keer in actie komen.

 

26-05-2008 De 'green' in
Groepscommandant Ricardo gaat op patrouille in de risicovolle groene zone, geniet van de natuur en deelt Skittles uit.

 
06-05-2008 Voor het eerst weer de poort uit
Ricardo is samen met zijn eenheid voor het eerst, sinds de noodlottige bermbomaanslag van 18 april, weer op patrouille geweest.

 

25-04-2008 Ongeloof, kwaadheid, verdriet
Ricardo maakte deel uit van de patrouille die werd getroffen door de IED-aanslag die het leven kostte aan twee militairen en twee militairen verwondde.
 
14-04-2008 Hagelstenen tegen je schedel
Groepscommandant Ricardo zit sinds een maand in Uruzgan. De Afghaanse natuur maakt indruk. Niet in de laatste plaats vanwege het extreme weer.

Bron: www.landmacht.nl

 

Top