Terug naar Uruzgan     Home

 

School TV

05 september 2008

 

 

Ruim een week voor dat de school televisie begon, werden we door onze zoon op de hoogte gebracht dat er een camera ploeg aanwezig was om opnames te maken die uitgezonden zouden worden op de Nederlandse televisie.
Zelf dacht hij dat het opnames waren voor het jeugdjournaal, maar na enkele e-mails en telefoontjes bleek het voor school televisie te zijn.
Vrijdag om 11 uur zou het programma uitgezonden worden, maar enkele dagen voordat het zover was hebben we de opname apparatuur al ingesteld. Want stel je voor dat er iets gebeurd waardoor we het zouden vergeten.
Ook moesten we ons goed realiseren, dat de gemaakte opnames niet zouden worden uitgezonden. Er wordt immers heel wat geknipt, voordat wij het op de buis te zien krijgen.

Net als de meeste mensen moesten wij werken op het tijdstip van uitzending. Dus zodra we thuis kwamen werden de opnames bekeken. Na een inleiding van de presentator was eindelijk het moment daar, een korte flits en de recorder werd gestopt want volgens ons was de mortier groep in beeld. Helaas was dit slechts een korte opname, maar enkele minuten later was het zo ver: onze zoon vol in beeld gevolgd door een klein interview met de presentator. De opnames hebben we al enige malen bekeken en zijn zeer blij dat we de jongen even hebben gezien na zo’n lange tijd. Het doet goed als je ziet hoe hij erbij staat, de blik in de ogen verraden dat hij het naar zijn zin heeft. Die blik herken je als ouder van je kind.

 

Martin

 

Wil je de uitzending ook zien? Gebruik dan DEZE LINK

 

Martins Thuisfront Log

Top