Terug naar Ermelo     Home

 

Koninginnedag 2012

 

 
Bovenstaand bericht stond 25 april in de locale krant "Dordt Centraal". Dus op Koninginnedag naar Zwijndrecht gegaan. Voor en op het pleintje van het TRIS-museum stonden een 15-tal oude legervoertuigen opgesteld.  Bezoekers van de braderie konden het grote spandoek en de voertuigen niet missen. Op het plein was het inmiddels al redelijk druk en Sgt. Wilson's Army Show was goed te horen. Ook waren er een 7-tal soldaten van het 1e en 3e peloton van de Bravo-Cie van het 45e aanwezig met een CV90 (het laatste nieuwe Pantserinfanterie voertuig). De mannen waren die ochtend al vroeg vertrokken uit Ermelo en zijn rond 07:30 uur begonnen met het opstellen van de CV90 en het inrichten van hun "kraam".
 
   

Met dank aan JanArie

 
 Later die ochtend melden zich ook nog de Bataljon Commandant (BC) de Overste Schmidt, samen met de Bataljons Adjudant (BA) de Adjudant Rouw en de Compagnies Sergeant Majoor (CSM) van de Bravo-Cie de Majoor Laheij. Door de voorzitter van de Stichting TRISKontacten, de heer Ad van Wingerden, werd aan de BC, BA en CSM een rondleiding gegevens in het TRISmuseum i.o.
 

 
De mannen hebben de hele dagen weinig eigen tijd gehad, door de vele bezoekers en dito vragen die werden gesteld. En uiteraard is daar ook een fotocollage van gemaakt.
 

 

 
Natuurlijk moest aan het einde van de middag weer alles opgeruimd worden en gereed gemaakt voor het vertrek. De grote oplegger werd vakkundig en onder luid applaus van de feestvierders door de drukte gemanoeuvreerd. Onder begeleiding van de jongens van het 1e en 3e peloton werd de dieplader, met de CV90, vakkundig weer door de feestende menigte geleid. Onderstaande filmpjes laten hier iets van zien. Helaas is de kwaliteit van deze filmpjes niet erg goed.
 

 

 

 

 

 
Beiden (TRISKontakten en 45 Painfbat) vonden het een geslaagde dag, die mogelijk in de toekomst nog eens herhaald zou kunnen worden.

 

Top