Terug naar Ermelo     Home

 

Verkenningspeloton 45 Painfbat wint Zilveren Kijker 2011

 

 
Het verkenningspeloton van 45 Pantserinfanteriebataljon heeft op donderdag 24 november de Zilveren Kijker in de wacht gesleept. De verkenners van het infanteriebataljon uit Ermelo kwamen tijdens deze jaarlijkse schietwedstrijd in het Duitse Bergen als beste uit de strijd. Een ploeg van het tweede peloton van 43 Brigade Verkenningseskadron eindigde als tweede.
 

 
Op Baan 12 troffen de tien verkenningseenheden van de Landmacht elkaar afgelopen woensdag en donderdag om de schietvaardigheid te testen met onder andere de .50, de Diemaco en de Colt. Volgens eerste luitenant Guido Brinker wordt de schietwedstrijd steeds populairder. “Deden er vorig jaar nog maar vier eenheden mee, dit jaar waren alle verkenningseenheden van de Landmacht vertegenwoordigd”, aldus de commandant van het verkenningspeloton van 45 Painfbat.
Hoewel de verkenners ongetraind de mat op gingen, is de luitenant niet verrast door de winst: “Ondanks dat we door munitietekort niet veel hebben getraind, weten we wel wat we kunnen en hebben we de zes beste mensen van het peloton de mat opgestuurd.”
De wisselbeker blijft het komende jaar, tot de volgende schietvaardigheidwedstrijd, bij de infanteristen op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo. Maar volgens Brinker zullen de verkenners van het infanteriebataljon er alles aan doen om de Zilveren Kijker ook volgend jaar in de wacht te slepen.
 

 

Bron: 43 Gemechaniseerde Brigade

Top