Terug naar Ermelo     Home

Situatie 45 PAINFBAT per begin april 2006

 

A-Cie:
De A-cie is met een vulling van 90% er goed gevuld en is nu bezig om het groepsniveau te trainen. De verwachting is, dat de eenheid eind mei met 95% te zijn gevuld. De YPR is het basisvoertuig, maar vanaf augustus dit jaar zal het AT peloton omwisselen naar de Fennek. Zoals je misschien wel weet heeft elke cie een eigen Anti Tank pel en krijgt zo'n peloton zes Fenneks en het AT wapen Gill (MRAT).
 
B-Cie:
De B-cie is per februari aan het oprichten. Inmiddels is de eenheid al voor 50% gevuld en de verwachting is, dat  per 1 juni het voor met 95% gevuld is. Het gaat voorspoedig dus. Ook deze eenheid heeft de YPR en het AT-pel gaat per september met de Fennek rijden.
 
C-Cie:
In week 14 is de C-cie opgericht met de komst van het cieskader. Zij zullen de oprichting voorbereiden en gaan vullen vanaf 1 mei. Er wordt verwacht dat deze eenheid per 1 september redelijk op sterkte zal zijn. Per oktober krijgen ze dan de Fennek voor het AT-pel.
 
SSV-Cie:
Een groot deel van de staf en de SSV-cie zit nog in Seedorf, inclusief het Verkennerspeloton. Deze eenheid is in januari 2006 overgenomen van het opgeheven 101 tankbataljon (zie ook dit bericht). De verkenners krijgen per 1 juli de Fennek en gaan dan 8 weken omscholen. Per 1 juli zijn ze ook verhuisd naar Ermelo, net als de rest van de staf. De commandant, overste De Rijke, heeft toegestaan dat ze zolang hun contract duurt, ze hun zwarte baretten mogen blijven dragen en daar waren ze zeer blij mee. Daarmee onderstreept hij de mechgedachte. (zie ook dit bericht).
 
Algemeen:
In Ermelo stromen inmiddels alle nieuwe stafleden binnen. PBC en BA zijn ook gestart en de stafvorming is begonnen. Zoals het nu staat zal het bataljon begin 2008 onder leiding van Lt Kol De Rijke naar Afghanistan gaan in rotatie 6, de laatste rotatie. Er zal dus net genoeg tijd zijn voor de opleiding en training. Dit jaar is het 45e (de B-Cie) ook betrokken bij de Landmachtdagen (180 mannen en vrouwen) in Havelte en doet het 45e mee aan de internationale oefening Carebean Lion op Aruba (A-cie).
In week 37, van 12-16 september 2006, is de oprichtingsweek te Ermelo. In deze week staat de vaandel-uitreiking op het marktplein in Ermelo centraal, maar ook de (mogelijke) reŁnie van alle uit RIOG'ers op 13 september. Zodra hier mee over bekend is, zal ik hier over berichten. Deze hele week staat in het teken van het oprichten, reactiveren van het regiment en dan zijn er sportdagen en kennismakingsdagen.
 

Top