Terug naar Ermelo     Home

45 Pantserinfanteriebataljon
 

13 juli 2005 - Op dit moment wordt er op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo hard gewerkt aan de oprichting van 45 Pantserinfanteriebataljon (45 Painfbat). 43 Gemechaniseerde Brigade heeft straks twee parate pantserinfanterie-bataljons: 44 en 45. Maar wat doen pantserinfanteristen eigenlijk en waaruit bestaat zo'n bataljon?

Infanterie
De infanterie levert een belangrijk deel van de vuurkracht van de brigade. De infanteristen schakelen doelen uit en zuiveren en bezetten moeilijke terreinen zoals bossen, dorpen en steden. Hiervoor zijn ze uitgerust met een grote verscheidenheid aan wapens zoals mortieren, mitrailleurs, snelvuurkanonnen en antitankwapens.

Gepantserde rupsvoertuigen, eigen verbindingsmiddelen en nachtzichtapparatuur maken het de infanterie mogelijk bij dag en nacht, zelfstandig of met andere onderdelen van de brigade, op te treden in vele soorten terreinen.

Pantserinfanteriebataljon
45 Painfbat bestaat straks uit ťťn stafstafverzorgings en ondersteuningscompagnie en drie pantserinfanteriecompagnieŽn. In totaal werken er over twee jaar 800 mannen en vrouwen bij het bataljon.

Elke pantserinfanteriecompagnie bestaat uit vier pelotons. Eťn van deze pelotons heeft vier YPR gevechtsvoertuigen van het type PRAT (pantserrupsantitank). Deze voertuigen zijn uitgerust met een dubbele lanceerinrichting voor TOW- antitankraketten met een bereik van 3750 meter.

De overige drie pelotons beschikken elk over vier YPR'n die uitgerust zijn met een 25 mm snelvuurkanon. Dit gevechtsvoertuig biedt bovendien plaats aan een groep van tien infanteristen die beschikken over diverse wapens. Verder zijn er nog gepantserde voertuigen voor transport van gewonden en goederen, bergingswerkzaamheden en voor de artillerie waarnemers.

De stafstafverzorgings en ondersteuningscompagnie bestaat uit een verkenningspeloton met zeven YPR'n. Daarnaast zit in de compagnie nog een geneeskundig peloton en een bevoorradingspeloton voor de logistieke ondersteuning. De bataljonsstaf beschikt verder nog over diverse gepantserde en ongepantserde voertuigen en vele communicatiemiddelen.

Werken bij 45 Pantserinfanteriebataljon
Ben je geÔnteresseerd in een baan bij 45 Painfbat? Neem dan contact op met de banenwinkel in Zwolle, tel. 038-4549866 of kijk op
http://www.randstad.nl/content/werknemer/vacatures/landmacht.xml.

 

 

 

 

 

Bron: www.landmacht.nl

 

Top