Terug naar Ermelo     Home

Oprichtingsweek 11 t/m 15-09-2006

 

In verband met de heroprichting van het 45e Pantserinfanterie Bataljon Regiment Infanterie "Oranje Gelderland" vonden er in week 37 (van 11 tot en met 15 september 2006) de nodige activiteiten plaats. Zo werd er o.a. op dinsdag 12 september een Bataljons sportdag georganiseerd voor alle Cie, die werd afgesloten met een feest voor de manschappen. Op woensdag 13 september vond er een reŁnie plaats ter gelegenheid van de heroprichting. Omdat een echte reŁnie op een dergelijke korte termijn niet realiseerbaar was, had men besloten om een beperkte reŁnie te laten plaats vinden. In ieder geval waren er uitnodigingen gezonden aan: 5, 6 en 8 R.I.; TRIS en oud 45 PAINFBAT (officieren en onder officieren). Voor het programma van die dag verwijs ik graag naar onderstaande uitnodiging. Er was ook een expositie van materieel en nieuwe en oude militaire voertuigen.
Het ligt overigens wel in de bedoeling om later alsnog een 'echte' reŁnie te organiseren en die zal dan plaats vinden in de volgende jaren. De bedoeling is om dan ook weer te kiezen voor week 37, behoudens eventuele uitzendingen. Dus ook in de toekomst zullen er nog activiteiten georganiseerd worden, als herinnering aan de heroprichting van het 45e PAINFBAT.

*klik op uitnodiging voor vergroting

 
Voor een korte foto impressie van de gebeurtenissen van 13 september 2006, gebruik deze link.
 
Op donderdag 14 september vond een ceremonie plaats op het Marktplein in Ermelo, waarbij het vaandel van het Regiment Infanterie "Oranje Gelderland" door de Commandant Landstrijdkrachten, Luitenant-Generaal P.J.M. van Uhm werd overgedragen aan de Bataljons Commandant, Luitenant-Kolonel C.A. de Rijke. Deze ceremonie was voor een ieder toegankelijk en vond plaats van 15:00 tot 16:00 uur. Het overige deel van die dag was alleen toegankelijk voor genodigden.