Terug naar Ermelo     Home

 

Regimentsweek 2010
 

     1    2     3    

 
Woensdag 13-10-10 Traditiedag en Quiz
De woensdag zal beginnen met krijgshistorie van het regiment, dat uitmondt in een quiz en voor de kaderleden afgesloten wordt met een kader regimentsdiner.
 

 

Deze dag stond dus in het teken dit jaar van Troepen Macht In Suriname (TRIS). De Stichting TRISKontakten had gezorgd voor de nodige informatie en dit werd aan de diverse eenheden verteld, waarna in beeld nog het ťťn en ander bekeken kon worden in het 'museum'.
Er werd zeer aandachtig geluisterd door de militairen. Naast de interesse die men voor dit onderwerp was, luisterden ze ook extra om de nodige quiz vragen voor die middag goed te kunnen beantwoorden.
Daarnaast keek en voelde men met verbazing aan de oude voertuigen. Wat een luxe voertuigen hadden zij dan op dit moment toch tot hun beschikking.


YA126
 

YP408-Co
 
Na de lunch zou er een film vertoont worden over de TRIS met aansluitend de quiz.
 

 

Donderdag 14-10-10 Sportdag
Op donderdag vindt een sportdag plaats waar na een BBQ en een feestavond gehouden wordt. Ook waren de historische verenigingen van het RIOG voor de maaltijd en feestavond uitgenodigd.
De sportdag bevatte de volgende onderdelen:
  • speedmars 4 km plus wapen (GVT met T-shirt, 10kg militaire rugzak, Wapen)
  • parcours militair (overal en hoge schoenen)
  • voetbal toernooi
  • volleybal toernooi
  • commandanten race

Rond 17:30 uur vond de prijsuitreikingplaats en na het battaljonsappŤl was er aansluitend de BBQ en de feestavond.

Vrijdag 15-10-10 BeŽdigingen en regimentsdag 6 IB NNG
Normaliter vinden op de laatste dag van de regimentsweek beŽdigingen plaats. Dit jaar is het komen te vervallen. Wel was er de regimentsdag voor 6 Infanterie Bataljon Nederlands Nieuw Guinea (6 IB NNG) en allen die, in Nieuw Guinea, onder het RIOG gediend hebben in de periode 1945 - 1962. Voor hen was o.a. een Static-show met een CV-90, een Fennek, een wapenshow, een mortierstelling en een aantal TRIS voertuigen.
Uiteraard werd deze dag voor 6 IB NNG afgesloten met een gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje.

 

     1    2     3    

 

Top