Terug naar Curaçao     Home

 

Bliksembezoek minister aan Antillen
22 april 2010, 9:20 uur

 

Demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop heeft afgelopen dinsdag en woensdag een bezoek gebracht aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Hij deed onder meer Marinebasis Parera, het Kustwachtsteunpunt Hato en Marinierskazerne Savaneta aan.

Door de perikelen rondom de vluchtannuleringen als gevolg van de aswolk, moest

het bezoek worden ingekort. Toch nam de bewindsman dinsdagavond, direct na aankomst op Curaçao, de tijd om met het personeel in gesprek te gaan tijdens een saamhorigheidsmoment aan boord van Hr. Ms. Pelikaan. Het marineschip lag op dat moment afgemeerd op Marinebasis Parera.

 

klik voor vergroting

In zowel de welkomsttoespraak van de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied, commandeur Peter Lenselink, als ook in de toespraak van Van Middelkoop, werd stilgestaan bij het overlijden van 2 mariniers afgelopen zaterdag in Uruzgan.

Bijzondere taxi
De minister bracht samen met zijn delegatie gisteren een bezoek aan de Gouverneur van de Nederlandse Antillen, mr. Frits Goedgedrag. Tijdens de terugreis naar de marinebasis maakte de delegatie gebruik van een bijzondere taxi, namelijk het testmodel van het nieuwste snelle vaartuig van de marine, de ‘Fast Raiding Interception & Special Forces Craft’. De bewindsman werd tijdens deze spectaculaire vaartocht door de commandant van het bootpeloton bijgepraat over dit project.

 
Bezoek aan Aruba
Na een korte rondleiding over het Kustwachtsteunpunt Hato, vertrok de bewindsman naar Aruba. Daar werd hij opgewacht door de commandant van de Marinierskazerne Savaneta. Ook hier nam de minister de tijd om met het personeel te praten. Hij sprak onder meer met de militairen die in Haïti waren ingezet na de aardbeving van januari. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de Gouverneur van Aruba, Fredis Refunjol, en de minister-president van Aruba, dr. Mike Eman.
 

Bron: www.defensie.nl

 

Top