Terug naar Curaçao     Home

 
Het laatste verslag uit Curaçao van de Ciestaf van de Bravo Compagnie:

 

Beste lezers hier is dan weer een weekverslag. Nu verzorgt door de Ciestaf, van de laatste week oefening hier op Curaçao.

Maandag 9 november:
Vandaag was het vertrek van Aruba met de pelikaan naar Curaçao. De reis duurde ongeveer 5 uurtjes. Op de kazerne aangekomen werden de rugtassen uitgedeeld en gereed gemaakt voor de oefening. In de buurt van HATO werd iedereen afgezet en daar begon de oefening. De eerste nacht is er ongeveer 16 km gelopen. Nadat het eerste peloton op de vijand ´klapte´ werden onze stellingen voor die dag ingenomen.

Dinsdag 10 november:
Overdag was het de bedoeling dat iedereen toch wat rust ging pakken ondanks de warmte. Tijdens het rusten moest er wel gewoon wacht gedraaid worden. ´s Avonds werd de verplaatsing weer opgestart. Het tweede en derde peloton zouden haasje over doen om op die manier terrein te winnen en vervolgens weer naar het volgende schuilbivak te gaan.
De Ciestaf zorgde ervoor dat er water werd gebracht naar de pelotons en zorgde voor geneeskundige steun. Het terrein was erg zwaar en vermoeiend. Ook klopte de kaarten niet meer met de werkelijkheid waardoor het plan verschillende keren werd gewijzigd.

Woensdag 11 november:
Overdag lag de hele compagnie in een schuilbivak. ´s Avonds ging iedereen zich weer gereed maken voor een verdere verplaatsing op zoek naar nieuw schuilbivak. De verplaatsing ging goed, omdat een groot deel van de route door het moeilijke terrein al was verkend. Deze nacht werd ook een verkenning gedaan naar het object wat aangevallen ging worden. Er werd gekeken naar hoeveel voertuigen er stonden, hoeveel mensen er waren en welke wapens ze hadden.

Donderdag 12 november:
Vandaag overdag werd er net als de voorgaande dagen geslapen en wacht gedraaid.
´s Avonds ging iedereen zich weer gereed maken om later op de avond het object aan te vallen. De actie heeft rond 23:00 uur plaats gevonden. 1 peloton was vuurbasis en probeerde de vijand af te leiden. De twee andere pelotons renden in 2 sticks richting het aanvalsdoel. Daar ging het peloton van de luitenant Zijsveld over het doel heen. Het peloton van de luitenant Koops deed het nazuiveren en maakten krijgsgevangenen. Na de aanval werd de oefening stopgezet en werd iedereen vervoerd naar een slaap locatie aan het begin van het oefenterrein Wacawa.

Vrijdag 13 november:
Vandaag begon de dag weer vroeg. Rond 6 uur kwamen er bussen om iedereen op te halen.
Op de kazerne aangekomen was het wapens inleveren. En kon iedereen aan de welverdiende weekend beginnen. Dit was dus de laatste oefening hier op Curaçao.

Dit is dan het laatste week verslag vanuit de Ciestaf. Wens alle lezers nog veel lees plezier van de laatste 2 weken van de Bravo-cie.

 

Top