Terug naar Curaçao     Home

 
Het laatste verslag uit Curaçao van het 1e peloton van de Bravo Compagnie:

 

Dinsdag 3 november
De dag dat we naar Aruba gingen. We gingen met de Pelikaan (het stationsschip van Curaçao) richting Aruba. Na een reis van ongeveer 5 uur kwamen we daar aan. Onze CSM stond al op ons te wachten om ons op te vangen. We reden met bussen richting de Marine Kazerne Savaneta. Daar aangekomen werden we gelegerd in een gymzaal met de hele Compagnie. Dat was goed te doen want er was goede airco. We stonden deze week min of meer een beetje onder de leiding van de Mariniers. Zij hadden een programma voor ons gemaakt. De eerst dag kregen we een rondleiding over het kamp in de looppas. Iedereen dacht het zelfde, maar zei niets.
Na de rondleiding gingen we eten in de eetzaal. Ik heb die week niemand horen klagen over het eten, want het was echt goed! Alles vers zoals het hoort. Daar kan Paresto nog een voorbeeld aan nemen.

Woensdag 3 November
Ons programma werd eigenlijk gedraaid in een carrouselvorm met de 3 pelotons.

  • Een 24 uurs actie te velde

  • Een fysieke dag

  • Groepsactie op de schietbaan

Wij begonnen met onze club als eerst op de schietbaan. Niet veel bijzonders meegemaakt, alleen dat je voor een nieuwe baan staat met nieuwe uitdagingen!
Teruggekomen van het schieten was het “rust bij de stukken”. De Mariniers hadden voor ons in de gymzaal een beamer opgehangen, zodat we er een laptop op konden aansluiten voor presentaties. Die beamer werd uiteindelijk gebruikt voor films. We hadden onze eigen bioscoop in de gymzaal!

Donderdag 4 November
De fysieke dag, we begonnen een parcours die je moest aflopen met de groep. Onderweg kwam je allemaal opdrachten tegen. Dit was erg zwaar maar toch ook erg leuk, lekker met de groep knokken voor de eerste plaats. We begonnen het parcours met de Brutus. Een zelfgebouwde kar van de Mariniers (links op de foto).

Daar moesten we 1,8 km mee lopen en 4x een munitie kistje meenemen. Na een ronde over de kazerne met Brutus moesten we in de looppas door richting het water, we kregen een korte amfibische mars en aansluitend moesten we met een opblaasboot op onze nek een aantal meters stekkeren. Terug gekomen bij het water plonsden we weer terug erin en moesten we gaan roeien.

Ik weet nog steeds niet hoever het was, maar de blaren stonden op onze handen. Terug aangekomen bij het punt dat we het water in gingen moesten we weer met de boot richting een pion waar we omheen moesten lopen. Gelukkig mochten we daarna die boot van onze nek afhalen en moesten we de HIBA (HIndernisBAan) achterstevoren nemen met een munitiekistje. Na de HIBA nog even een touwladder inklimmen en dan de bel rinkelen. Toen stopte de tijd pas. De winnaars van dit parcours staat afgebeeld op de foto.

's Middags hadden we nog een rustig programma, een rondleiding door een stukje natuurgebied van Aruba en de beste man vertelde ook over de grotten die daar waren. Heeeeeeeeel interessant..

Vrijdag 5 November
Vandaag stond de 24uurs actie op de planning. Dit was een pelotonsactie. Het kwam erop neer. Loop van Punt A naar Punt B, bij Punt B is een aanvalsdoel, val dit aan. Houd rekening met vijand onderweg, grijp die ook aan. We hebben gewoon lekker een nachtje door gestekkerd. Het was wel ff lekker want je weet dan weer waarvoor je het doet! Iedereen kent dit gevoel wel.

Zaterdag 6 November
We waren ´s ochtends vroeg teruggekomen van de actie van vrijdagnacht. Snel de handelingen na actie doen en te BEDDE! De boys van ons peloton die gemuteerd waren en niet mee konden, hadden even wat brood ingekocht bij de supermarkt. Dus we hadden wat te eten, voordat we naar bed gingen. Dit beviel heel goed! Na het eten zijn we gelijk “te bedde” gegaan, niet zo heel lang want om 11:30u hadden we een verplichte barbecue. ´s Middags konden we naar het strand en ´s avonds waren we ook vrij in beweging tot 02:00u. Ik denk dat de meeste jongens van ons Peloton 's middags naar bed zijn gegaan, omdat we bekaf waren van die avond ervoor. Over de mooie stranden op Aruba kan ik ook niks schrijven, want ik ben er niet geweest.
´s Avonds zijn wij met een groepje lekker uit eten geweest, lekker ontspannen en een biertje gedaan in een café! Niet al te laat gemaakt, want we wisten dat we op Curaçao weer gelijk op oefening gingen en dat het zwaar zou worden.

Zondag 7 November
Wij hebben een bruch gehad beste mensen, dat mag enige naam hebben! Er stond eten op ons te wachten, dat was niet normaal! Iedereen had zijn hele dienblad vol, zo lekker zag het er allemaal uit! Deze dag stond verder in teken van commando voering, want maandag gingen we terug richting Curaçao en gelijk op oefening. Voor de manschappen een lekker relax daggie dus. Er moesten wel wat kleine voorbereidingen gedaan worden, maar dat nam geen dagdeel in beslag!

Maandag 8 November
Na alles schoon opgeleverd te hebben, gingen we met de bus richting de Pelikaan die op ons stond te wachten in de haven. We stapten aan boord en voeren terug richting Curaçao, waar ons een zware oefening stond te wachten.

Dit was het laatste verslag van het eerste peloton. We gaan namelijk al weer bijna terug naar Ermelo!
Greetz Kpls 1e Peloton!

 

Top