Terug naar Curaçao     Home

 

    1       2      3    

 
Jullie hadden nog een verslag tegoed van het 2e peloton, wat vandaag (30-11-09) alsnog is ontvangen. Vandaag vliegt ook, als alles goed gaat, de Bravo Compagnie weer terug naar Nederland en zullen hun taken worden overgenomen door de Alfa Compagnie. Onderstaand verslag is nog van week 42
 
Het laatste verslag uit Curaçao van het 2e peloton van de Bravo Compagnie:

 

De Christoffelberg en het nationale park Shete Boka

Eindelijk na 2 maanden gaan we de Christoffelberg beklimmen. De Christoffelberg, die met 377 meter het hoogste punt van Curaçao is. De naam van de berg verwijst naar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Na een relatief lange busrit van 40min arriveren we bij de ingang van het park, wat bijna helemaal tegen west-punt aanligt. Voordat we kunnen beginnen met klimmen, moeten we eerst een pad af lopen. Dit pad loopt door het Christoffelpark en geeft een mooie indruk van de omgeving. Na een kleine 30min lopen, begint dan eindelijk de klim. In het begin nog gemakkelijk, maar uiteindelijk is het echt klimmen en klauteren tussen rotsspleten en boomwortels. Af en toe een momentje rust om toch even op adem te komen en alvast van het uitzicht te genieten. Af en toe komen we wat burgers tegen die vechten tegen de berg. Vooral als ze denken dat ze met slippers de berg kunnen beklimmen. Uiteindelijk, na een klein uurtje, staan we boven op de berg te genieten van het mooie uitzicht. Je kunt heel Westpunt, de Noordkust en de Zuidkust met de mooie strandjes zien liggen. Het zicht is zo goed dat je de schoorstenen van Willemstad kan zien. Erg indrukwekkend. Tijd voor een Kodak momentje! Even 15 min ontspannen en dan weer beginnen met de afdaling, terug naar de bus.


Sportinstructeur Sgt1 van de Boom op de Christoffelberg

Na de intensieve klim stond er een ander natuurpark op het programma. Het nationale park Shete Boka ('zeven inhammen'). Dit natuurpark grenst aan het Nationale park Christoffelpark. In het park zijn een aantal grotten met indianentekeningen. Op een aantal punten in het park zijn spectaculaire zeezichten te vinden, waar de zee op de rotskust slaat. Maar de belangrijkste attractie van het park is niet zichtbaar. Het park biedt een broedplaats aan verschillende soorten Zeeschildpadden, die hier hun eieren leggen. De schildpadden zelf zijn alleen onderwater te zien.
De tour bestond uit een wandeling van ongeveer 60min. Veel van de natuur kenden we al, dus we gingen meteen naar de attractie spots. Eerst naar de inhammen, waar het water gezogen wordt in rotsgaten, om vervolgens tientallen meters hoog op te slaan. Na dit indrukwekkende schouwspel, gingen wij kijken naar schildpadden, maar dat was ons helaas niet gegund. Weinig leven te zien in het water. Gelukkig hadden de meesten van ons al schildpadden gezien, dus de teleurstelling viel mee. Uiteindelijk zijn we nog in de grot beland, maar ik moet eerlijk toegeven dat de indianentekening moeilijk te zien waren. Na deze tour zijn we heerlijk in de schaduw neergeploft bij een barretje en konden we een lekkere hamburger halen en wat kouds drinken.

Ik denk een geslaagde dag, met een paar mooie highlights.
2de Peloton
Tlnt Maas

 

    1       2      3    

 

Top