Terug naar Curaçao     Home

 
Het vijfde verslag uit Curaçao is afkomstig van het 1e peloton van de Bravo Compagnie:

 

Maandag 7 September : Vertrek “oefening” Bonaire.
Om 07:00u Appel bij de wapenkamer, we zouden vandaag vertrekken om naar Bonaire te gaan met de Pelikaan (A804). Dat is het stationschip van Parera. Voor de meesten een nieuwe ervaring. De Landmacht die met de Marine meegaat. De meesten waren zondagavond op stap geweest en hadden het zwaar 's ochtends. Na een korte veiligheidsbriefing op de Pelikaan mochten we gaan en staan waar we wilden. Er was 1 gelukkige die erg last had van de zee. Na een paar keer over boord gekotst te hebben, ging het wel beter! Na ongeveer 4 uur waren we op Bonaire aangekomen. Het schip werd uitgeladen en de chauffeurs haalden de gehuurde pickups op. Aansluitend legeren in het gebouw van de VKB, het Vrijwilligers Korps Bonaire. Dit was een heel andere legering dan wat wij gewend zijn. Een grote hal zonder airco en vieze wc’s. Maar ja het was maar voor 5 dagen. Even doorbijten dus! Gelukkig konden we er wel douchen.

Dinsdag 8 september
Deze dag stond in het teken van het verkennen van het eiland, het was een soepele dag voor de groep. Het was wel mooi, want je bent nu echt alleen met de groep, dus leer je elkaar beter kennen! Ook het eten ('s middags & 's avonds) deed je met de groep. 's Avonds hadden de groepscommandanten bevel voor de actie van woensdag. In een landhuis was een Kolonel van het Vrijwilligers Korps Bonaire vastgehouden door een drugsbende. Het was aan ons om deze kolonel te bevrijden.

Woensdag 8 september: Dag van de Actie!
Om 04:15u gingen we eruit en om 04:55u stonden we op een NTM van 5 minuten. We stegen om 05:15u in de voertuigen en begonnen te verplaatsen richting het APT. Hier aangekomen deden we de rugzak op onze rug en maakten we een verplaatsing te voet van ongeveer 4 km richting het object wat we moesten nemen. Voor het object een pelotonsafhang punt ingericht en we waren gereed om met 3 groepen naar binnen te gaan. De actie zelf was geslaagd, het leuke ervan was dat het een heel ander object was dan de OVG dorpen in Nederland. Na de actie ontspannen in de loods en even napraten. We waren om 18:00u tot 00:00u vrij in beweging, we gingen allemaal per groep eten!

Donderdag 9 september: De Klim dag!
Een mooie opdracht: De Brandaris beklimmen, dat is het hoogste punt van Bonaire. Toen we onderaan stonden leek het een hele klus, maar de eerste was al binnen 30 minuten op de top! We zouden hier een pelotonsfoto maken. Het uitzicht was echt prachtig! Lekker fysiek bezig geweest, op de top ff genieten van het uitzicht en daarna weer naar beneden gegaan. 's Middags waren we vrij! We zijn lekker naar het strand geweest en hebben heerlijk ontspanen! De stranden zijn hier mooier als op Curaçao! Puur genieten! Om 17:00u moesten we binnen zijn, want we hadden al het geld voor het avond eten bij elkaar gelegd voor een BBQ! De SMO & de Delta hadden een georganiseerde BBQ geregeld bij het van der Valk resort! Het was een hele gezellige avond.

Vrijdag 10 september: Terugverplaatsen
Vandaag gingen we weer met de Pelikaan terug naar Curaçao, we waren rond half 11 op de locatie waar we konden instijgen in het marineschip. Hier stonden 7 containers, 2 speedboten en 4 nieuwe auto’s. Het was door de politie in beslag genomen materiaal en werd meegenomen de Pelikaan op. Wij mochten gelukkig gelijk aan boord. Hier hebben we erg lekker gegeten! Ook de terugvaart duurt vier uur dus in het kader van het weekend: Rust pakken!! Wij zijn dus KEIHARD te bedde gegaan!! Aangekomen op Parera werden we gelijk afgetrapt! WEEKENDD!!!!

Al met dus een mooie week. Het derde peloton komt volgende week en als laatste gaat ook het tweede peloton naar Bonaire.

Tot het volgende verslag!

Kpls 1e Peloton

 

Top