Terug naar Curaçao     Home

 
Het vierde verslag uit Curaçao is afkomstig van de Compagniestaf van de Bravo Compagnie:

 

Beste lezers van deze site, deze week weer een weekverslag. Nu door de ciestaf geschreven. Ik ga jullie een korte impressie geven wat we deze week hebben gedaan.

Woensdag 26 augustus,
Vandaag was er een sportprogramma opgezet, door de sport, voor iedereen. Dit werd gehouden op Koral Tabak: een militair oefenterrein. Er was een parcoursmilitair opzet: een stuk fietsen en klimmen. Ook moesten we een drijfpakket maken. Delta zorgde voor het eten, de Zulu was er voor de pijntjes (als die er waren).

Donderdag 27 augustus,
Vandaag stond de waterhiba op het programma. Waar ook mensen van de ciestaf aan konden deelnemen. Deze dag werden er twee programma’s gedraaid op de waterhindernisbaan voor twee pelotons. Een keer kennismaking met de waterhiba en het middagprogramma werd aangevuld met vaardigheden uit de zwemproef: verlaatrol, een drijfmiddel maken van de broek (zie verslag 1e peloton) en aansluitend een “huddle” maken. Als je op openzee een (zinkend) schip moet verlaten zonder reddingsboot, dan kruip je met je groep bij elkaar in een huddle om met elkaars lichaamswarmte de overlevingskansen groter te maken.

Vrijdag 28 augustus,
Vandaag begon de dag met een stukje hardlopen naar Fort Nassau. Ongeveer 5,5 km. De route is redelijk geaccidenteerd met op het einde een leuk klimmetje naar het fort zelf. Het uitzicht vanaf het fort is fantastisch, al hadden de meesten daar weinig oog voor na een avondje stappen. Voor de manschappen was er vanaf half 4 een welkomstborrel in de bar. Het weekend is nu aangebroken en door veel van ons wordt het naar het strand gegaan. Voor degene die dat niet wilden was het sportbureau langer open.


Steile weg naar Fort Nassau

Maansdag 31 augustus,
De week is weer begonnen. We starten de dag meestal met sporten. Vandaag hebben weer hardgelopen naar Fort Nassau. Sport heeft de route over de drie Gebroeders verkend. Dit zijn drie hoge bergtoppen, waarover een marsroute loopt. Een leuke invulling voor de ochtend voor de pelotons de aankomende weken. ’s Middags werd de oriëntatieloop voorbereid voor de volgende dag.

Dinsdag 1 september,
Vandaag heeft de sport een oriëntatieloop op de kazerne georganiseerd. Overal op de kazerne stonden oranje/witte postzakken geplaatst, waar een kniptang aan zat. Hier moest buddy’s gewijs naartoe worden gelopen via een kaartje of kaartcoördinaat.

Dit was even in het kort een terugblik op afgelopen week.
Ik wens iedereen veel lees plezier voor de aankomende weken.
Groetjes de schrijfster van de Ciestaf

 

Top