Terug naar Curaçao     Home

 

Militairen knappen school op Curaçao op
30 oktober 2009, 14.37 uur
 
Vijftien militairen van de compagnie van het Commando Landstrijdkrachten (CLAS) gingen deze week dagelijks naar de Maria Auxiliadora school in Santa Maria (Curaçao) om de schoolgebouwen en de bijbehorende tuin op te knappen.
 

klik voor vergroting foto

De militairen van de Bravo compagnie zijn de eerste roulerende CLAS eenheid voor het Commandement der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied. Ze vinden het belangrijk om tijdens hun plaatsing van 4 maanden op Curaçao, naast hun trainingsprogramma, ook de handen uit de mouwen te steken voor de lokale bevolking.
“Naast onze taken voor Defensie, is het ook goed om dit soort werk te verzetten”, vertelt sergeant Bob IJsbrandij tijdens het schoffelen in de tuin. Hij is een van de 15 landmachters die sinds vorige week elke dag aan het schilderen en schuren zijn. “Het is fijn om dit voor de kinderen te kunnen doen, al ben ik bang dat we het project niet helemaal afkrijgen binnen onze termijn”, voorspelt de sergeant.

De militairen zullen nog tot eind deze week de handen uit de mouwen steken voor de school. De bedoeling is dat de volgende compagnie de klus afmaakt.

 

Bron: www.defensie.nl/landmacht/

 

Top