Terug naar Curaçao     Home

 

Minister bezoekt de West

 

24 november 2009, 15:49 uur

Minister Eimert van Middelkoop is gisteren op Curaçao bijgepraat over de Defensie-inzet in het Caraïbisch Gebied en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Ook bracht hij een bezoek aan de gouverneur van de Nederlandse Antillen, Frits Goedgedrag en minister-president Emily de Jongh-Elhage.

Op de marinebasis Parera werd Van Middelkoop ceremonieel ontvangen door de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch gebied, commandeur Peter Lenselink. De bewindsman inspecteerde daarbij de gewapende wacht van de Bravo-compagnie 45 Pantserinfanteriebataljon uit Ermelo, die in augustus als eerste landmachteenheid aantrad ter vervanging van de opgeheven 31e Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers.
 


Minister Eimert van Middelkoop inspecteert de gewapende wacht (B-Cie 45 PIB) op marinebasis Parera.
Foto: ministerie van Defensie


Daarna volgde er een update over Defensie en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Na een rondleiding op de marinebasis, bezocht de ministersdelegatie het brigadegebouw van de Koninklijke Marechaussee (KMar). Daar liet de bewindsman zich door luitenant-kolonel Jan Rooijakker informeren over de ontwikkelingen van de KMar in de West.

Na zijn bezoek vertrekt de minister en zijn delegatie naar Suriname, waarbij hij wordt vergezeld door commandeur Lenselink.

Bron: www.defensie.nl

 

Top