Terug naar Curaçao     Home

 

Landmacht warm onthaald op Curaçao
 

klik voor vergroting

Een compagnie van de Koninklijke Landmacht is gisteren (03-08-2009) op Curaçao aangekomen. De militairen nemen de taken van de voormalige 31e Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers over. Op het ritme van Caribische steelbandmuziek werd de eenheid ontvangen op Coastguard Air Station HATO.
 
In 2007 is besloten de eenheid van de marine op te heffen onder gelijktijdige vervanging door een roulerende compagnie van de landmacht. Op 16 juni 2009 is de marinierscompagnie opgeheven en nam het Korps Mariniers na 80 jaar afscheid van Curaçao.
 

klik voor vergroting

Parera
De landmachtmilitairen, afkomstig van 45 Pantserinfanteriebataljon uit Ermelo, zijn gelegerd op de Marinebasis Parera. Zij zullen de komende tijd een oefenprogramma doorlopen en daarbij nader kennismaken met de Caribische omstandigheden.
 

Ondersteuning
De landmachtcompagnie gaat de hoofdtaken van Defensie in het gebied ondersteunen: de verdediging van de territoriale integriteit van de Nederlandse Antillen en Aruba, het handhaven van de (inter)nationale rechtsorde en het ondersteunen van civiele autoriteiten.

Bron: www.defensie.nl/landmacht/

 

 

Top