Terug naar Curaçao     Home

 

Landmacht in de West getraind door marine
9 februari 2010, 09:43 uur

 

klik voor vergroting

In de Fuikbaai van Curaçao kreeg de landmachtcompagnie in de west een speciale training in het veilig werken met diverse vaartuigen van het bootpeloton in het Caraïbisch Gebied. De compagnie werd hierbij ondersteund door de Koninklijke Marine.

Peddelend in rubberboten legden de militairen een parcours over zee af. Aansluitend

werden in diverse groepen de bootdrills beoefend. Daarbij lag de nadruk op veiligheid, borging van wapens, uitrusting en positie in de boten. Natte kisten en doorweekte gevechtspakken werden hierbij niet geschuwd.

Intensief trainingsprogramma
 

klik voor vergroting

De landmacht militairen doorlopen tijdens hun 4 maanden durende roulatieperiode in het Caraïbisch Gebied een afwisselend trainingsprogramma. De intense samenwerking met de marine biedt daartoe veel mogelijkheden. Bootdrills, compagnietrainingen op oefengebied Wacawa, gevechtsopleidingen, schietopleidingen en praktijktrainingen in het ‘beteugelen van woelingen’ zijn onderdelen uit het programma.
 
Opdracht en taken
 

klik voor vergroting

De landmachteenheden ondersteunen de hoofdtaken van de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied: van de territoriale verdediging van de Nederlandse Antillen en Aruba, handhaving van de internationale rechtsorde, tot het verlenen van bijstand aan de lokale autoriteiten.

Naast de operationele taken wordt de compagnie ook ingezet voor ceremoniële
taken, zoals bij de Opening van de zitting der Staten, Koninginnedag en Dodenherdenking.

 

Bron: www.defensie.nl

 

Top