Terug naar Ermelo     Home

 

 

BeŽdigingen op 01 maart 2007

 

Klik op de foto voor vergroting

 

Op 1 maart 2007 werden op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo een stuk of 50 soldaten van 45 painfbat beŽdigd. De relaties van deze soldaten hadden een uitnodiging ontvangen om het geheel bij te wonen.

De ochtend werd gevuld met een rondleiding langs diverse voertuigen, die je dan van dichtbij kon bekijken. Bij elk voertuig waren mannen en vrouwen aanwezig om de vragen te beantwoorde die hen gesteld werden. Uiteraard werden er weer heel wat oude koeien uit sloten gehaald door de aanwezige vaders en opa`s.

De stand met handwapens trok de meeste belangstelling onder de aanwezigen. Dit waarschijnlijk omdat men hier kon zien hoe de Diemaco en de Minimi er in het echt uitzien en omdat je het allemaal kon vasthouden. Opvallend was hoeveel moeders de Minimi en de Pantzerfaust kregen aangereikt. Gelukkig voor mij was er ook nog de oude vertrouwde MAG aanwezig.

Hierna kreeg het publiek nog een demonstratie op de klimtoren en werd het tijd om te lunchen. Na de lunch moest iedereen naar de sporthal in verband met het verwachte slechte weer. Hier vond de beŽdiging plaats.
Na een kort voorwoord over hoe alles in zijn werking zou gaan, werd het vaandel naar binnen gebracht. Een toespraak van de Regiments Commandant, de Luitenant Kolonel C.A. de Rijke en het beŽdigen kon beginnen.

Het geheel heeft ongeveer een uur in beslag genomen en na een receptie konden de aanwezigen weer huiswaarts keren. Helaas hing er een mega groot net in de sporthal, waardoor het heel lastig was om foto`s of film te maken.

Groet,

Martin

 
Onderstaand een aantal foto's van deze dag. Klik op de foto's voor een vergroting.
 

Punt 50 op een Fennek

Fennek met camouflage. Deze Fennek is van het verkennings peloton
 

Soldaat der 1e klasse Jordy. Let op hij heeft de
nieuwe streep nog niet ontvangen

YPR Berging. Let op de draadsnijders aan
de voorkant van de YPR

 
YPR gewonden transport

Demonstratie van een wapen

 
   

 

Top